Bereidingswijze
Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de uien in een ruime pan in de boter zachtjes aanbakken tot ze glazig zijn. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Giet water in de pan, bouillonblokjes erbij en laat alles ongeveer 20 minuten koken. Maak op smaak af met peper en zout, eventueel een mespuntje kerrie.
Intussen het stokbrood dik met kaas bestrooien en in de oven gratineren.
De stevigheid van de soep reguleren met de hoeveelheid water. Experimenteren is heel leuk.
Intussen het stokbrood dik met kaas bestrooien en in de oven gratineren.
De stevigheid van de soep reguleren met de hoeveelheid water. Experimenteren is heel leuk.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
een overheerlijk frans uiensoepje met stokbrood
Ingrediƫnten
5 grote uien
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1,5 liter water
2 blokjes bouillon
peper en zout naar smaak
geraspte pittige kaas
(stok) brood
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1,5 liter water
2 blokjes bouillon
peper en zout naar smaak
geraspte pittige kaas
(stok) brood
Hulpmiddelen & keukengerei
mesje, pannen, broodplankje
Leuke tips
Brood in een ruime soepkom en de soep erover scheppen. Pas op voor de hete uienslierten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119112
Homepage ID
2064
Smaak
N
Teller
41310
Drank
Uit
Bookmarked
51
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Stokbrood afbakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht