Amandelspijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/30/1998 - 09:53
Bereidingswijze
als de amandelen ontveld, gewassen en gedroogd zijn, dan kunnen ze gemalen worden met het molentje.
Nu de gemalen amandelen mengen met de suiker en de citroenschil. Vervolgens het geklopte ei erdoor mengen. Het geheel wordt nu wat klef, maar goed roeren tot het een goed gemengd geheel is. Nu deze vochtige massa nogmaals met het molentje malen. Is wel wat plakkerig, maar ach.
Nu de spijs in een goed afsluitbare pot of bewaardoos doen en deze zo'n 4 tot 6 weken (!) op een koele plaats bewaren.
Daarna kan hij voor de verschillende doeleinden gebruikt worden.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
amandelspijs om in andere gerechten te verwerken
Ingrediƫnten
200 gr amandelen
200 gr suiker (fijn geraffineerd)
1 klein ei
geraspte schil van een citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp-molen; deegkom
Leuke tips
geen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119110
Homepage ID
405
Smaak
Z
Teller
891
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
amandelen wassen/pellen (evt in lauwwarm water koken en schillen losweken; vooral niet laten koken)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja