Zalmtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/30/1998 - 09:03
Bereidingswijze
Verhit de helft van de boter in een koekenpan.
Fruit de uien zachtjes glazig.
Schep de champignons erdoor en fruit ze mee.
Roer na 4 minuten het citroensap erdoor en doe de massa over in een kom.
Laat de resterende boter smelten en bak de zalm 2 minuten. Haal de pan van het vuur, laat de vis iets afkoelen en schep er voorzichtig de eieren, dille, peterselie en zout en peper door.
Zet het mengsel weg.
Meng in een kom de rijst met de slagroom.
Rol de helft van het deeg uit tot een lap van 18x30 cm en leg die op het ingevette bakblik.
Spreid de helft van de rijst erop uit.
Laat een rand van 3 cm rondom vrij.
Schep hier het zalmmengsel op, gevolgd door de champignonmassa en de resterende rijst.
Rol het overgebleven deeg uit tot een lap van 20x32 cm en bedek de vulling ermee.
Maak de rand goed dicht met een vork.
Versier de taart met restjes deeg en zet hem een half uurtje in de koelkast.
Bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
Bak de taart 15 min. op 210 graden, zet de oven daarna op 180 graden, en bak de taart in
ongeveer 20 minuten af.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere hartige taart met zalm.
Ingrediƫnten
- 60 gr boter
- 1 grote ui
- 200 gr champignons
- 2 el citroensap
- 250 gr zalmfilet
- 2 hardgekookte eieren
- 2 el verse dille
- 2 el verse peterselie
- zout en versgemalen peper
- 1 kop gare rijst
- 60 ml slagroom
- 400 gr diepvriesbladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
Leuke tips
Tip: in plaats van verse zalm kun je ook zalm uit blik nemen je hebt dan alleen iets minder nodig.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
119106
Homepage ID
2775
Smaak
P
Teller
2048
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- ui fijnsnipperen
- champignons in plakjes snijden
- eieren koken
- 1 ei loskloppen
- dille en peterselie fijnhakken
- bladerdeeg ontdooien
- Bakblik invetten
- oven voorverwarmen op 210 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy