Kokosroomijstaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/30/1998 - 08:10
Bereidingswijze
Verkruimel de biscuits met een deegrol of in een keukenmachine.
Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels.
Druk het mengsel in een springvorm van 20 cm doorsnede.
Laat het in de koelkast goed koud worden.
Laat in een pannetje dat je in een andere pan met water zet de chocolade smelten, voeg 4 eetlepels kokos toe. Laat de chocolade afkoelen maar niet te stevig worden.
Meng ongeveer een vierde van het koffieroomijs erdoor.
Verdeel het mengsel over de kruimelbodem en laat het in de diepvries hard worden.
Maak de rest van het roomijs zacht met een mixer en verdeel dit over de chocoladekokoslaag.
Laat de taart in de vriezer stevig worden.
Rooster de rest van het kokos in een matig warme oven lichtbruin, af en toe roeren.
Haal de taart een half uur voor het serveren uit de diepvries en zet hem in de ijskast.
Besprenkel de taart met rum en strooi de geroosterde kokos erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere mexicaanse ijstaart
Ingrediƫnten
- 10 digestive biscuits, verkruimeld
- 110 gr boter
- 120 gr geraspte kokos
- 60 gr pure chocolade, gesmolten
- 7 dl koffieroomijs
- donkere rum
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
119103
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
3488
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy