Bereidingswijze
De bouillon aan de kook brengen en hier afzonderlijk de gesneden ingredienten beetgaar koken en koud spoelen. Dan de boter smelten en hieraan de gezeefde bloem toevoegen. de roux even laten garen (3 min.). Hieraan de kokende bouillon langzaam toevoegen en glad roeren. Ca. 20 min zachtjes laten doorkoken. Dan de gekookte ingredienten toevoegen de room en de gesneden bieslook. De soep eventueel nog wat afsmaken met peper en zout. Niet meer laten koken
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige kippesoep met brocoli en champignons
Ingrediƫnten
1 ltr kippebouillon( mag van blokjes zijn)- 250 gr. champignons- 250 gr kipfilet- 250 gr brocoli- 40 gr boter- 50 gr bloem- 2 dl room- 20 gr bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen van ca. 1 1/2 ltr
zeef-messen-garde-maatbeker
zeef-messen-garde-maatbeker
Leuke tips
Serveer er wat warm stokbrood bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119102
Homepage ID
2913
Smaak
N
Teller
4856
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De champignons in kwarten snijden- de kipfilet en de brocoli in blokjes snijden van ca. 0,5 cm- bieslook wassen en fijn snijden- de bloem zeven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht