Tortilla's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/29/1998 - 20:41
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een hapjespan.
Voeg een fijngesnipperd teentje knoflook toe.
Doe er nu een fijngesnipperd uitje, paprika en de rode peper bij. Laat dit even bakken tot de uien glazig zien. Voeg nu de vleestomaten toe. Even laten staan en dan de mais, de room en de saus toevoegen.
Breng het aan de kook en laat de saus indikken. Breng wat van de vulling opde tortilla aan en rol deze op.
In een ingevette ovenschaal leggen en dit herhalen tot alle tortilla's zijn gevuld.
Bestrooien met geraspte kaas en in ongeveer 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het mexicaanse recept
Ingrediƫnten
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 4 el plantaardig bakvet
- 2 grote vleestomaten
- 1,4 dl heet water
- olie om in te bakken.
- 300 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 100 gr mais (uit de diepvries)
- tacosaus (zie hoofdstuk sauzen)je kunt ook een kant en klare saus gebruiken.
- 1 dl koks of slagroom
- zout en peper
- geraspte kaas
Leuke tips
Serveren met een frisse salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119097
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
824
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
Snijd het bakvet erin fijn, totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg water toe en meng tot het opgenomen is.
Kneed het deeg zachtjes en voeg bloem toe als het te kleverig is.
Dek het af met plasticfolie en laat het een kwartier staan.
Verdeel het deeg in 12 gelijke porties.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak tot balletjes;dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 20 minuten staan.
Maak van elk deegballetje op een met bloem bestoven oppervlak een ronde lap van ca. 18 centimeter doorsnede.
Dek deze af terwijl je de ondere balletjes uitrolt.
Zet een licht met olie ingevette koekenpan op hoog vuur.
Bak de tortilla's een voor een aan beide kanten tot zich luchtbelletjes vormen.
Zet ze tot gebruik apart.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy