Schotse Eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/29/1998 - 17:13
Bereidingswijze
1 eieren pellen. gekat met ui, paneermeel, eierdooier, peterselie, zout,peper, nootmuskaat in een kom mengen. het mengsel in vieren delen.
met vochtige handen een deel van het gehakt nemen, platdrukken en rond een ei drukken. doe dit ook met de rest.
2 de schotse eieren eerst door licht geklopt eiwit en door de paneermeel halen.
3 de olie in een braadpan verhitten. de eieren erin leggen en in 8 minuten knapperig en goudbruin bakken. op keukenpapier uit laten lekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
'andere' snack
Ingrediƫnten
4 hardgekookte eieren
250 gr gekruid gehakt
1 kleine geraspte ui
paneermeel (2 el)
verse peterselie (1el)
zout en peper
nootmuskaat
xtra paneermeel
olie om in te frituren
1 gesplitst ei
Hulpmiddelen & keukengerei
frituurpan
keukenpapier
Leuke tips
lekkere snack, maar kan ook bij de lunch met soep worden geserveerd.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
119085
Homepage ID
2827
Smaak
N
Teller
552
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingredienten; eieren koken e.d.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
abigail