Bereidingswijze
Smelt de boter in de koekenpan, en bak hierin de ui. Voeg het vlees toe (zonder marinade) en bak het bruin. Voeg de overgebleven marinade toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Indien het geheel te droog wordt, kun je wat extra water toevoegen.
Kook ondertussen de 40 gr. droge rijst gaar.
Kook ondertussen de 40 gr. droge rijst gaar.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lijnvriendelijke variant op de alom bekende indonesische schotel
Ingrediƫnten
100 gr. mager varkensvlees, 3 eetlepels zoete ketjap, gemberwortel (uit potje), 1 kleine ui, citroensap, 40 gr rijst (ongekookt), klontje boter, 1/4 komkommer, 1 eetlepel magere kwark, 1 eetlepel dragon azijn, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Lekker met komkommersalade: snijdt de komkommerin stukjes. Meng de dragonazijn met de kwark en de wat italiaanse keukenkruiden tot een sausje en giet dit over de komkommer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119080
Homepage ID
2019
Smaak
Z
Teller
3572
Drank
Uit
Bookmarked
139
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt het varkensvlees in blokjes. Voeg de ketjap samen met de gemberwortel en wat citroensap in een kom, voeg het vlees toe en laat dit ongeveer 25 minuten marineren. Wel regelmatig omroeren!
Snijdt de ui in stukjes.
Snijdt de ui in stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht