Brandade de Morue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/29/1998 - 15:01
Bereidingswijze
Laat de kabeljauw uitlekken. Doe de vis in een grote kom met water en zet op het vuur. Het water mag nooit koken, zoniet wordt de kabeljauw "rubberachtig". Verlaag het vuur van zodra er belletjes verschijnen. 5 a 10 min naargelang de dikte van de stukken. Terzelfdertijd 1 grote aardappel koken of beter nog, stomen.
De vis van de graten doen en in een mixerbowl leggen, samen met de look, en peper van de molen. Dit alles zo fijn mogelijk pureren. Voeg de gekookte aardappel bij en pureer verder. Nu geleidelijk de olie toevoegen. De hoeveelheid olie hangt af van eigen smaak, maar ik gebruik 2 soorten olie omdat anders de smaak van de olijfolie te fel wordt. Nu de melk verwarmen en deze daarna geleidelijk onder het mengsel roeren. Stoppen wanneer het mengsel lichtjes vloeibaar wordt. Op smaak brengen met nog een beetje peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kabeljauw mousse ; heerlijk op toast, of in de oven. Ik ken er zelfs die de brandade op pizza leggen en zo de oven in...
Ingrediƫnten
1 kg kabeljauw, ongeveer 1 glas olijfolie, ongeveer 1 glas arachide olie, 2 glazen melk, peper van de molen, 2 teentjes look, 1 mooie aardappel
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Leuke tips
De brandade kan zo opgediend worden, maar ook op toastjes als hapje bij het aperitief. De Fransen voegen er normaal gezien geen aardappel bij, maar ik doe het omdat daardoor de brandade zachter wordt. Brandade is een specialiteit van de Provence, vooral dan de streek rond Nimes. Kan ginder in blik gekocht worden, maar vers is toch altijd beter !!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
119075
Homepage ID
3167
Smaak
N
Teller
8975
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Daags voordien, de kabeljauw onder stromend water spoelen en in grote stukken snijden. Dan in een grote kom met gezouten water leggen. Het water 2 a 3 maal verversen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
annieskeukentje