Bereidingswijze
Meet in een litermaat 600 cc water af. Verwarm dit water even in de magnetron.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe een beetje van het verwarmde water in een klein kommetje, strooi de gist, het zout, de suiker en de melkpoeder hierbij en klop dit met een garde even door.
Maak de bater zacht in de magnetron, of laat dit zacht worden op kamertemperatuur.
Klop nu het ei door het water en gistmengsel, giet dit mengsel in het kuiltje in de bloem, voeg de boter toe en kneed het geheel tot een luchtig deeg. Je kunt het deeg nog luchtiger krijgen door met een mixer te kneden. Doe het deg in een kom en zet het op een warme plaats om te rijzen (b.v.in de buurt van de verwarming)dek de kom af met plasticfolie en een natte theedoek. Laat het deeg ongeveer 1 uur staan.
Neem het deeg uit de kom en sla het nog een keer goed door.
Maak er nu kleine bolletjes van en leg die op een ingevette bakplaat, afdekken met een natte theedoek en ongeveer een uur laten uitrijzen. Klop een ei los en bestrijk de broodjes hiermee. Schuif nu het bakblik de voorverwarmde oven in, en bak de broodjes ongeveer een half uur tot ze mooi bruin zien. De broodjes zijn gaar al ze hol klinken als je er op klopt.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe een beetje van het verwarmde water in een klein kommetje, strooi de gist, het zout, de suiker en de melkpoeder hierbij en klop dit met een garde even door.
Maak de bater zacht in de magnetron, of laat dit zacht worden op kamertemperatuur.
Klop nu het ei door het water en gistmengsel, giet dit mengsel in het kuiltje in de bloem, voeg de boter toe en kneed het geheel tot een luchtig deeg. Je kunt het deeg nog luchtiger krijgen door met een mixer te kneden. Doe het deg in een kom en zet het op een warme plaats om te rijzen (b.v.in de buurt van de verwarming)dek de kom af met plasticfolie en een natte theedoek. Laat het deeg ongeveer 1 uur staan.
Neem het deeg uit de kom en sla het nog een keer goed door.
Maak er nu kleine bolletjes van en leg die op een ingevette bakplaat, afdekken met een natte theedoek en ongeveer een uur laten uitrijzen. Klop een ei los en bestrijk de broodjes hiermee. Schuif nu het bakblik de voorverwarmde oven in, en bak de broodjes ongeveer een half uur tot ze mooi bruin zien. De broodjes zijn gaar al ze hol klinken als je er op klopt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een recept voor eigengemaakte broodjes
Ingrediƫnten
- 1000 gr tarwe bloem
- 1 ei
- 600 cc water
- 100 gr roomboter
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels witte suiker
- 2 zkjes droge gist
- 1 zakje melkpoeder
- 1 ei
- 600 cc water
- 100 gr roomboter
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels witte suiker
- 2 zkjes droge gist
- 1 zakje melkpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakblik
litermaat
litermaat
Leuke tips
Lekker als ze nog niet helemaal afgekoeld zijn.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
119060
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
3546
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht