Bereidingswijze
snijd uien in halve ringen*halveer knoflook in lengte en snijd in dunne plajes*verhit olie in een pan en voeg boter toe*laat uien met suiker op hoog vuur 5 min bakken tot begint te kleuren*draai het vuur zo laag mogelijk en laat uien nog 30 min zachtjes fruiten*laat knoflook de laatste 5 mon meebakken*schep uien af en toe om en schrik nietals er zich een donker gekleurd laagje op de bodem van de pan afzet, dat geeft de soep een mooie kleur*giet bouillon en wijn in de pan en roer de aanbaksels met een houtel lepel los*draai het vuur zodra de soep aan de kook komt zo laag mogelijk en laat minstens een half uur tegen de kook aan staan*breng de soep aan de kook en proef of er nog zout/peper bij moet*breng gewenst op smaak met cognac*verwarm de ovengrill voor*schep de soep in ovenvaste kommen en leg op iedere kop geroosterd stokbrood*bestrooi rijkelijk met geraspte kaas*zet onder de grill tot kaas begint te smelten* en smullen maar
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
volgens origineel recept
6-8 personen
6-8 personen
Ingrediƫnten
1kg uien*2 teentjes knoflook*4 eetl olijolie*50 gr boter*2 tl suiker*1.5 l vleesbouillon (pot, tablet of zelf getrokken)*3 dl droge witte wijn*desgewenst 1 glaasje cognac*zout, peper*6 stukjes stokbrood*geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
.
Leuke tips
te serveren met rode of witte landwijn
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119051
Homepage ID
2972
Smaak
N
Teller
3028
Drank
Uit
Bookmarked
83
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht