zuurvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/28/1998 - 20:00
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de koelkast en laat het door een vergiet uitlekken; dep het vlees dan enigszins droog met wat keukenpapier.Bestrooi het vlees met wat zout en peper.Bak het vlees in boter totdat het mooi bruin is, voeg dan een gesnipperde ui toe en laat deze even meebakken.
Doe dan azijn bij het vlees totdat dit net onder staat. Doe ong. 0.4ltr. water erbij + een bouillionblokje + 2 kruidnagels + 2 laurierblaadjes. Laat dit ong. 1.5 uur op een zacht vuurtje gaar pruttelen. Als het vlees gaar is doe je er een paar lepels stroop bij(proeven of de smaak je bevalt, is hij te zuur wat meer stroop erbij, is hij te zoet wat meer azijn erbij).
Binden kun je het geheel met mayzena dat je in een kommetje met wat water hebt aangemaakt tot een papje. SMAKELIJK!!!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk Limburgs gerecht dat op de friet gegeten kan worden, maar ook lekker is bij wortelstampot.
Ingrediƫnten
0.25 kg. runderpoulet/ azijn/ kruidnagel/laurierblad/ peper+zout/ ui/ mayzena/ stroop(ontbijtkoek)/bouillionblokje.
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank/ mes/ kom/ ketel.
Leuke tips
Lekker over friet en bij wortelstamppot
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
119049
Homepage ID
3132
Smaak
N
Teller
4187
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het vlees met de gesneden ui, de kruidnagel en het laurierblad 1 nacht in de azijn laten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
leonardo