Bereidingswijze
Het lamsgehakt met de fijngesnipperde uien, de knooflook, de eieren, het paneermeel, de peterselie en de tomatenpuree goed vermengen, op smaak brengen met zout en peper en wat van het auberginevlees erbij doen. Met dit mengsel de aubergines vullen en met geraspte kaas bestrooien. Een scheut olijfolie in een ovenschaal gieten, en de aubergines erin leggen. In de voorverwarmde oven ca. 40 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde aubergines
Ingrediƫnten
- 2 grote aubergines
- sap van 1 citroen
- 500 gram mager lamsgehakt
- 2 uien
- 1 fijngesnipperd teentje knooflook
- 2 eieren
- 3 el paneermeel
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el tomatenpuree
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 0lijfolie
- zout en peper
- sap van 1 citroen
- 500 gram mager lamsgehakt
- 2 uien
- 1 fijngesnipperd teentje knooflook
- 2 eieren
- 3 el paneermeel
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el tomatenpuree
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 0lijfolie
- zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Serveren met gekookte rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
119035
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
4051
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
DE aubergines in de lengte halveren en van de zade ontdoen, met citroensap besprenkelen. ( tegen het verkleuren )
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht