Franse Kipsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/28/1998 - 13:29
Bereidingswijze
Haal met een balletjessteker balletjes uit het vruchtvlees van de meloen.
Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen. Trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes.
Spoel de olijven af in een zeef en snijd ze in plakjes.
Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit.
Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken.
Snijd de kaas en de afgekoelde kipfilet in reepjes. Meng alle ingredienten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor.
Roer het appelsap, de vruichtenazijn en zout en peper door elkaar.
Klop in een dun straaltje de olie erdoor.
Schep de salade en de saus voorzichtig door elkaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkere frisse salade van kipfilet
Ingrediƫnten
- 250 gr kipfilet
- 1 galia meloen
- versgemalen peper
- zout
- plantaardigeolie
- 1 struik bleekselderij
- 80 gr groene olijven
- 200 gr witte druiven
-1 blikje mandarijnen op sap
-150 gr vol vette roomkaas
- 100 gr grofgehakte cashewnoten
-2 eetlepels appelsap
-2 eetlepels vruchtenazijn
-4 eetlepels walnotenolie
-verse basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
garde en meloenlepeltje.
Leuke tips
Garneren met basilicumblad.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
119028
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
1392
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kipfilet bakken in de plantaardigeolie en laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy