Bereidingswijze
Fruit de ui en de knoflook licht aan in boter
Verwarm de ketjap (NIET KOKEN)
Doe de uitjes en knoflook erbij
Al roerend de rest van de ingredienten
Als laatste de pindakaas.
Naar behoeven verdunnen met warm water of melk.
Verwarm de ketjap (NIET KOKEN)
Doe de uitjes en knoflook erbij
Al roerend de rest van de ingredienten
Als laatste de pindakaas.
Naar behoeven verdunnen met warm water of melk.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
That what satesaus is all about
Ingrediƫnten
pindakaas, ketjap manis, seroendeng, chilisaus, gembernat, suiker, knoflook,
ui, sambal badjak, trassie en Gula Djawa
ui, sambal badjak, trassie en Gula Djawa
Hulpmiddelen & keukengerei
Verdunnen met warm water of melk tot de gewenste dikte is bereikt, afhankelijk van het doel waarvoor je de saus maakt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
119027
Homepage ID
3066
Smaak
P
Teller
712
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Al naar gelang de hoeveelheid die je nodig hebt meet je naar smaak de ingredienten af.
Als je uitgaat van twee liter saus:
1 ui, 2 tenen knoflook, 125 cc ketjap,
3 eetlepels gembernat, 2 eetlepels seroendeng, 20 cc chilisaus, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels sambal badjak,
1 eetlepel Gula Djawa, een mespunt trassie en
drie normaal formaat potten pindakaas
Als je uitgaat van twee liter saus:
1 ui, 2 tenen knoflook, 125 cc ketjap,
3 eetlepels gembernat, 2 eetlepels seroendeng, 20 cc chilisaus, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels sambal badjak,
1 eetlepel Gula Djawa, een mespunt trassie en
drie normaal formaat potten pindakaas
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht