Boerenomelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/26/1998 - 15:02
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak de blokjes spek tot ze lichtbruin zien.
Fruit de gesnipperde ui mee totdat deze gekleurd zien.
Voeg de paprika toe.
Doe de aardappelstukjes erbij.
Sluit de pan en laat de aardappel zachtjes 3 minuten bakken.(voeg zonodig wat nieuwe boter toe)
Voeg nu de gehakte peterselie, de kervel en de bieslook toe.
Doe de ham erbij.
Klop de eieren los met zout en peper en schenk het mengsel in de pan.
Bak de omelet zachtjes tot het ei bijna gestold is. Til af en toe de rand even op om nog vloeibaar ei over de bodem van de pan te laten lopen.
Strooi de geraspte kaas over de omelet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker eiergerecht voor de lunch of zomaar tussendoor.
Ingrediƫnten
- 2 kleine aardappels
- 75 gr mager rookspek
- 75 gr ham
- 25 gram boter
- 1 kleine ui
- 2 takjes peterselie
- 2takjes kervel
- 2 takjes bieslook
- 1 kleine rode paprika
- 6 eieren
- 75 gr geraspte kaas
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Garde
koekenpan
Leuke tips
Garneren met partjes tomaat, en een stukje peterselie.
Serveren met stokbrood of gewoon brood.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
118995
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
753
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-Schil de aardappels en kook ze 15 minuten in water met zout. Laat ze afkoelen en snij ze in plakken, snij de plakken in vieren.
- Snijd het spek in blokjes.
- Snipper de ui.
- Hak de peterselie, de kervel en de bieslook fijn.
- Snijd de ham fijn.
- Snijd de parika in kleine stukjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy