Chocoladebavarois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/26/1998 - 14:15
Bereidingswijze
Melk met 75 gr suiker aan de kook brengen.
eidooiersmet cacao en 75 gr suiker luchtig kloppen.
Hete melk in gedeelten erbij schenken en mengsel in pan terugschenken.
Mengsel op heel zacht vuur laten binden.
Pan van het vuur halen, eerst uitgeknepen gelatine en daarna chocolade in melkmengsel oplossen.
Eiwitten met een snufje zout stuifkloppen en door nog warme chocolademengsel spatelen.
Mengsel laten afkoelen, wel regelmatig even doorroeren.
Slagroom en likeur erdoor spatelen.
De geroosterde pijnboompitten (zie voorbereiding) grof hakken en door het mengsel spatelen.
Bavarois in een schaal scheppen en ongeveer 4 uur laten opstijven in de koelkast.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romig-zoet nagerecht
Ingrediƫnten
5 blaadjes witte gelatine
350 ml volle melk
150 gr fijne witte tafelsuiker
5 eieren, gesplitst
3 el gezeefde cacao
250 gr melkchocolade, in stukjes
zout
250 ml slagroom
2 el amandellikeur
150 gr pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
koekenpan
schaal
Leuke tips
Strooi wat geroosterde pijnboompitten over de bavarois.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118994
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
2998
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Gelatine weken in water
cacao door de zeef halen
chocolade in stukjes breken
pijnboompitten in koekenpan lichtbruin roosteren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy