Daging Rendang

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/26/1998 - 10:08
Bereidingswijze
1 het vlees in blokjes van ca. 3 cm snijden. In een schaal doen.
2 uien, knof, gember, pepers en water in keukenmachine pureren. Het mengesel aan het vlees toevoegen.
3 koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaaadjes en citroengras erdoor roeren. In een pan doen.
de kokosmelk erdoor roeren en langzaam aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en zonder deksel 1 uur zacht laten koken; af en toe roeren.
het vuur heel laag zatten en nog 30 min. laten sudderen; af en toe roeren. het vlees moet heel gaar zijn (een beetje uit elkaar vallen). het vocht moet geabsorbeerd zijn. verwijder citriengras voor u het gerecht serveert.

opmerking: het gerecht tijdens de laatste 30 min. regelmatig oeren om aanbranden en schiften van de kokosmelk te voorkomen.
Afbeelding
Daging Rendang
Daging Rendang
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
indonesisch pittig rundvlees gerecht.
Ingrediƫnten
1kg runderlappen
2 uien, gehakt
4 tenen knoflook
1 el gehakte verse gember
4 kleine rode pepers
2tl gemalen koriander
2el tamarindesaus
1tl kurkuma
10 kerrieblaadjes
1 stengel citroengras van 10 cm
1l kokosmelk
1,25 dl water
Hulpmiddelen & keukengerei
goede zware pan
kEUKENMACHINE
Leuke tips
met witte rijst en groenten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118992
Homepage ID
2827
Smaak
P
Teller
187518
Waardering aantal
5
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
1192
Aantal reacties
12
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie bereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
abigail