Bereidingswijze
1 wat bloem met wat zout en peper mengen en de kip hier doorheen halen. De olie in de zware pan verhitten. De kipstukken snel, in porties, aan alle kanten bruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.
2 de extra o;ie in een braadpan verhitten. Bacon, sjalotjes en knoflook erin doen en al roerend verhitten tot de ui bruin is. Kip, wijn, bouillon en tomatenpuree toevoegen. Aan de kko brengen, het vuur laag zetten en 30 minuten zacht laten sudderen.
3 de champignons erdoor roeren en alles nog 10 min. zacht laten koken. De kip moet gaar en de saus wat dikker zijn.
2 de extra o;ie in een braadpan verhitten. Bacon, sjalotjes en knoflook erin doen en al roerend verhitten tot de ui bruin is. Kip, wijn, bouillon en tomatenpuree toevoegen. Aan de kko brengen, het vuur laag zetten en 30 minuten zacht laten sudderen.
3 de champignons erdoor roeren en alles nog 10 min. zacht laten koken. De kip moet gaar en de saus wat dikker zijn.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
goed en lekker klassiek gerecht
Ingrediƫnten
2kg kip in stukken
bloem
zout en peper
2el olie
1el olie extra
4 plakjes bacon, fijngesneden
10 sjalotjes
1 teentje knoflook uit de pers
3,75dl goede rode wijn
3,75dl kippenbouillon
0,6dl tomatenpuree
250g kleine champignons
bloem
zout en peper
2el olie
1el olie extra
4 plakjes bacon, fijngesneden
10 sjalotjes
1 teentje knoflook uit de pers
3,75dl goede rode wijn
3,75dl kippenbouillon
0,6dl tomatenpuree
250g kleine champignons
Hulpmiddelen & keukengerei
goede zware pan
keukenpapier
keukenpapier
Leuke tips
Coq au vin bestrooien met fijngehakte verse kruiden.
Serveren met puree en klassieke groenten als wordteltjes en/of broccoli.
Serveren met puree en klassieke groenten als wordteltjes en/of broccoli.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118991
Homepage ID
2827
Smaak
N
Teller
1385
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie bereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht