Oma'S Glorie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/1998 - 17:35
Bereidingswijze
Laat 500 gram gedroogde pruimen een nachtje weken in ruim water, vervolgens week vocht afgieten, tot de pruimen net onderstaan.
Doe 250 gram suiker of diksap, vanillestokje, sap van 1 citroen, en het schilletje er bij. Tegen de kook 10 min. laten wellen, en wat af laten koelen. Pruimen met sap in een grote weck fles doen, met ring en beugel, of grote pot met schroef deksel, van ongeveer 2 liter. Ruim brandewijn toevoegen. Afsluiten en minimaal 1 maand laten intrekken.
EN DAN...........

Proost op Oma.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor bijzondere gelegenheden had Oma altijd Iets speciaals achter de hand. Dit recept heeft haar heel wat bewonderaars opgeleverd.
Ingrediƫnten
500 gram gedroogde pruimen.
250 gram suiker of diksap.
1 vanille stokje
1 citoen
+/- 1 liter brandewijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Weck fles met ring en beugel, of grote pot met schroef deksel van ca. 2 liter.

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
118987
Homepage ID
2300
Smaak
Z
Teller
1282
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bram