Bereidingswijze
knapperblokjes (aardappelen)
Een heel makkelijk lekker recept.
Voor vier personen 8 aardappels (bintjes) schillen en in blokjes van ongeveer
2 bij 2 centimeter snijden.
In een vergiet enige tijd laten uitlekken, af en toe schudden.
In een hapjespan (met deksel) een flinke laag zonnebloemolie gieten,
ongeveer een centimeter of 2 van de bodem af. Zet het vuur flink hoog.
Stort de droge aardappelblokjes erin met twee tot vier gepelde hele knoflooktenen.
Deksel op de pan en af en toe omroeren.
Vuur hoog laten staan en regelmatig keren. Duurt ongeveer een kwartier tot
de blokjes bruin zijn. De laatste vijf minuten mag de deksel eraf. Vooral
de laatste minuten met zorg keren, zodat alles even bruin is.
Op het eind met het deksel op de pan de olie afgieten (net als je doet met
water bij gekookte aardappelen) even schudden af en toe en nogeens
afgieten.
Blokjes storten op een enigszins platte schaal die met dik keukenpapier is
bedekt.
Schudden. Blokjes losjes inpakken in keukenpapier en dit keukenpapier met
blokjes erin omdraaien. Nogmaals schudden. Al het vet blijft in het
keukenpapier hangen en de blokjes blijven heerlijk knappering en ook nog
warm in dat papier.
Varianten zijn ook mogelijk. Aardappels in vieren snijden of in helften
gaat ook heel goed. Dan olie na vijf minuten wat lager zetten en iets meer
geduld betrachten!
Succes en smakelijk eten, Daisy Schutz
recepten welkom op e-mail ceesdais@casema.net
Een heel makkelijk lekker recept.
Voor vier personen 8 aardappels (bintjes) schillen en in blokjes van ongeveer
2 bij 2 centimeter snijden.
In een vergiet enige tijd laten uitlekken, af en toe schudden.
In een hapjespan (met deksel) een flinke laag zonnebloemolie gieten,
ongeveer een centimeter of 2 van de bodem af. Zet het vuur flink hoog.
Stort de droge aardappelblokjes erin met twee tot vier gepelde hele knoflooktenen.
Deksel op de pan en af en toe omroeren.
Vuur hoog laten staan en regelmatig keren. Duurt ongeveer een kwartier tot
de blokjes bruin zijn. De laatste vijf minuten mag de deksel eraf. Vooral
de laatste minuten met zorg keren, zodat alles even bruin is.
Op het eind met het deksel op de pan de olie afgieten (net als je doet met
water bij gekookte aardappelen) even schudden af en toe en nogeens
afgieten.
Blokjes storten op een enigszins platte schaal die met dik keukenpapier is
bedekt.
Schudden. Blokjes losjes inpakken in keukenpapier en dit keukenpapier met
blokjes erin omdraaien. Nogmaals schudden. Al het vet blijft in het
keukenpapier hangen en de blokjes blijven heerlijk knappering en ook nog
warm in dat papier.
Varianten zijn ook mogelijk. Aardappels in vieren snijden of in helften
gaat ook heel goed. Dan olie na vijf minuten wat lager zetten en iets meer
geduld betrachten!
Succes en smakelijk eten, Daisy Schutz
recepten welkom op e-mail ceesdais@casema.net
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker knapperige aardappelblokjes met knoflook
Ingrediƫnten
aardappelen (bintjes)
knoflook
olie
knoflook
olie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan met deksel
Leuke tips
eventueel voor serveren bestrooien met kruiden of grof zeezout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
118984
Homepage ID
2983
Smaak
P
Teller
227
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht