Bereidingswijze
Verdeel de taart in 4 porties en plaats een een portie met de chocolade naar boven op een taartbordje.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans nagerecht
Ingrediƫnten
2 eetlepels rum
50 ml sterke koffie
2 eetlepels cointreau
15 lange vingers
250 g mascarpone kaas
1 ei, gesplitst
2? eetlepel poedersuiker
40 g chocoladesnippers
50 ml sterke koffie
2 eetlepels cointreau
15 lange vingers
250 g mascarpone kaas
1 ei, gesplitst
2? eetlepel poedersuiker
40 g chocoladesnippers
Hulpmiddelen & keukengerei
Klein bakblik
Mixer
Mixer
Leuke tips
Eet smakelijk
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118981
Homepage ID
1444
Smaak
Z
Teller
2438
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng 1 eetlepel rum met de koffie en de cointreau. Plaats de lange vingers op hun smalle kant onderin een klein bakblik. Besprenkel de lange vingers met het koffiemengsel, maar zorg dat ze niet te zacht worden. Klop de mascarpone met de eierdooier en de poedersuiker en voeg de rest van de rum aan dit mengsel toe. Sla de eiwitten stijf, maar niet droog en spatel ze door het mascarponemengsel en spreid dit over de lange vingers. Bestrooi het geheel met de chocoladesnippers. Laat de taart 1 nacht in de koelkast opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht