engels theebrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/1998 - 09:46
Bereidingswijze
weeg het meel af en voeg zout toe roer goed door elkaar eventueel ongeveer50 gram tarwekiemen toevoegen
smelt de boter.
voeg het meel bij het melk gist mengsel goed kneden dan de boter er bij en zeker 15 min kneden, deeg even laten rusten ongeveer 15 min nog even snel een klap geven en dan in een bak met vochtige theedoek erover op een warme plaats 30 min laten reizen.
nog maals 15 min kneden en dan de laatste keer laten reizen 15 a 20 min oven voorverwarmen,deeg in beboterde en met bloembestoven vorm doen en 60 min op 200 graden bakken.
uit de vorm halen en af laten koelen, eet smakelijk.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk zelfgebakken wit melk brood
Ingrediƫnten
600 gram witmeel voor brood
30 gram suiker
400 ml warme melk
3 theelepels zout
1 zakje gedroogde gist
40 gram boter
Hulpmiddelen & keukengerei
weegschaal
broodvorm
Leuke tips
heerlijk met roomboter en jam.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
118975
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
1564
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak de melk handwarm en voeg de suiker toe
roer goed door zodat het oplost voeg dan het
zakje gist toe mag ook verse zijn ongeveer 30gram laat even staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia