prei met leerdammer kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/1998 - 09:37
Bereidingswijze
zie voorbereiding (bron van dit recept: kookrubriek Algemeen Dagblad)
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
vegetarische ovenschotel met prei, kaas, tomaat en wijn
Ingrediƫnten
prei (6 middelgrote preien)
trostomaten (4 grote tomaten, ontveld)
boter
zwarte peper (uit de molen)
droge witte wijn (bv.: Chardonnay, 1 dl)
grof geraspte Leerdammer kaas (125 gr)

serveren met stokbrood
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
ovenschaal
Leuke tips
Eet er lekker warm en knapperig stokbrood bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
118974
Homepage ID
2967
Smaak
N
Teller
1343
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de preien schoon. Gebruik uitsluitend de witte en licht geelgroene delen. Snijd de preistokken in schuine stokken van ca. 5 cm. Kook de stukken 10 min. in ruim water met wat zout. Laat de stukken in een vergiet uitlekken. Knijp de stukken daarna nog even in de hand uit. Halveer intussen de tomaten en neem kernen, zaad en vocht weg. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Beboter een ovenvaste schaal. Leg de uitgelekte preistukken er naast elkaar in. Strooi de tomatenreepjes erover. Bestrooi alles met wat peper. Sprenkel de wijn erover en bedek alles met een dikke laag geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van een tot 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven zodra er een goudbruin korstje op het gerecht is gevormd.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stephsfavorieten