Bereidingswijze
Meng de ingredienten door elkaar en kneed er een mooie bal van.
Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg.
Schil de appellen en snij deze in stukjes.
Meng de stukjes met de gemberjam en de custerd. Stort het appelmengsel in de vorm en maar van het resterende beetje deeg een mooi vlechtwerkje.
Plaats de taart in een voorverwarmde oven en bak 'm af in 50 a 60 min. in een oven van 160 graden
Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg.
Schil de appellen en snij deze in stukjes.
Meng de stukjes met de gemberjam en de custerd. Stort het appelmengsel in de vorm en maar van het resterende beetje deeg een mooi vlechtwerkje.
Plaats de taart in een voorverwarmde oven en bak 'm af in 50 a 60 min. in een oven van 160 graden
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hele lekkere taart die net even iets anders smaakt dan een "gewone" appeltaart.
Ingrediƫnten
400 gr. zelfr. bakmeel
250 gr. (room)boter
200 gr. suiker
zakje vanille suiker
1 ei
100 gr. gemalen kokos
VULLING
1 kilo appellen
3 eetl. gemberjam
1 eetl. custerd
250 gr. (room)boter
200 gr. suiker
zakje vanille suiker
1 ei
100 gr. gemalen kokos
VULLING
1 kilo appellen
3 eetl. gemberjam
1 eetl. custerd
Hulpmiddelen & keukengerei
Handen. Springvorm. Oven
Leuke tips
Zo bij de koffie is hij niet te versmaden, maar als toetje met een bolletje ijs en slagroom is het een feestelijke einde na een dinertje.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
118920
Homepage ID
2838
Smaak
Z
Teller
3551
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht