Pasta Carbonara

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/22/1998 - 12:53
Bereidingswijze
Melk en de bouillon in de pan verhitten.
(of melk+water+bouillonblokjes/poeder)
Ondertussen met de bindbloem en wat melk en/of water een papje roeren(dikke willem).
Er kan ook een goede ouderwetse roux gemaakt
worden.
Zodra de vloeistof bijna het kookpunt heeft bereikt de uitgebakken spek(zonder vet) en de
ham toevoegen.Vervolgens ook de kruiden.
Goed blijven roeren.
Nu het aangemaakte papje via een zeef in de pan toevoegen onder voortdurend roeren met de
spatel.Let op de dikte van de saus!Laag vuur!
Hierna moet n.l. nog de geraspte kaas en de
fijngehakte eieren toegevoegd worden.(saus wordt nog wat dikker)
Afproeven en op smaak afmaken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Carbonara-saus
Ingrediƫnten
1/2 ltr melk+1/2 ltr bouillon(groente of vlees);(bind-)bloem;100 gr spek;100 gr gekookte achterham;2a3 eieren;geraspte kaas(eigen smaak);oregano;basilicum(italiaanse kruidenmengsels);knoflook;p+z.

Pasta naar keuze!
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan;Koekepan;Snijplank+Mes;Garde+Spatel;
Zeef.
Leuke tips
Probeer verschillende soorten pasta's maar serveer toch minstens twee soorten.
Nog lekkerder is een tweede saus te serveren.
Dus b.v. half carbonara/half bolognaise met ook nog twee pasta's.HMMmmmmmm!!!!!!

N.B. Vergeet geen salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118914
Homepage ID
2825
Smaak
N
Teller
6299
Waardering aantal
1
Waardering
2
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eieren koken(hard).
Spek in blokjes of reepjes snijden en bakken.
Ham in reepjes of blokjes snijden.
Gekookte eieren hakken(grof).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kinkikok