Hamlappen Met Paddestoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/21/1998 - 09:39
Bereidingswijze
Snijd de cepes in reepjes en spoel ze in een zeef onder koud water af. Doe de cepes met het bokbier in een steelpan. Breng het aan de kook en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken. Pel intussen de sjalotjes en halveer de grote exemplaren. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grove stukken. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees licht aan. Leg het vlees
op een schoon bord en bestrooi het met peper en zout. Doe de sjalotjes, de marmite, de cepes met het bier, de tijm en de laurierblaadjes in dezelfde pan. Pel de teentjes knoflook en pers ze erboven uit. Breng alles aan de kook. Leg het vlees weer terug in de pan en stoof het vlees met het deksel op de pan in ca.1/2 uur gaar. Maak intussen de champignons schoon en schep ze 5 minuten voor het einde van de stooftijd door het gerecht. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal en strooi de gehakte peterselie erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere herfst stoofschotel met ham, gedroogde paddestoelen en bokbier.
Ingrediƫnten
25 gram boter (of margarine), 250 gram kleine champignons, (kleine), 500 gram hamlappen, 2 teentje knoflook, 2 blaadje laurierblad, 1 eetlepel olijfolie, 25 gram paddestoelen (cepes gedroogde paddestoelen), peper, 1 eetlepel gehakte peterselie, 5 stuk sjalot, 2 takjes tijm, zout, 2,5 dl bokbier en 2 theelepels Marmite.
Leuke tips
Als je van een licht gebonden saus houdt,
kun je het vlees voor het bakken bestrooien
met 1 a 2 eetlepels bloem. Maak de saus
dan eventueel af met een scheutje room.
Lekker met: witlof, lintmacaroni of gekookte krieltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118904
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1490
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie