Bereidingswijze
in een grote braadpan boter verhitten en daarin de uien en knoflook (gesnipperd)fruiten,de in stukjes gesneden appel erbij doen.
hierna het vlees toevoegen en braden tot het redelijk bruin is.
voeg nu de kruiden,de bouillon,de wijn of het bier toe en laat alles 2 tot 3 uur op een laag pitje met de deksel erop stoven.
schep het vlees in een vuurvaste schotel en bedek dit met een dikke laag puree.
zet dit in een oven met 200 gr. en wacht tot de puree lekker bruin aan de bovenkant is
hierna het vlees toevoegen en braden tot het redelijk bruin is.
voeg nu de kruiden,de bouillon,de wijn of het bier toe en laat alles 2 tot 3 uur op een laag pitje met de deksel erop stoven.
schep het vlees in een vuurvaste schotel en bedek dit met een dikke laag puree.
zet dit in een oven met 200 gr. en wacht tot de puree lekker bruin aan de bovenkant is
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker voor deze tijd van het jaar
Ingrediƫnten
500 gr.magere runderlappen(rib- of borstlappen)-zout-peper-bloem-boter-2 uien-1 of 2 teentjes knoflook-1 grote zure appel-laurierblaadjes-een paar geplette peperkorrels-een paar gekneusde jeneverbessen-kruidnagelen-donker bier of een zelfde hoeveelheid rode wijn-2 dl.bouillon-aardappelpuree.
Hulpmiddelen & keukengerei
voor de puree is een keukenmachine wel zo makkelijk.
Leuke tips
erg lekker met b.v. stokbrood begeleid door een iets volle wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118901
Homepage ID
2624
Smaak
N
Teller
2746
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
het vlees in dobbelstenen snijden,zout en peper dit en meng het door de bloem zodat alles min of meer bedekt is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht