Bereidingswijze
1. Schik de sla op de bordjes.
2. Bak de blokjes selder in de helft van de boter tot ze een mooie kleur hebben. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
3. Schil de peren en snijd ze in dobbelsteentjes. Bak ze in de rest van de boter en laat ze daarna ook afkoelen.
4. Schik de selder- en perenblokjes op de slabladeren.
5. Maak met de azijnolie, het snuifje suiker en wat zout een saus in dezelfde pan waarin u de selder en de peer gebakken hebt. Giet deze over de salade.
6. Schik hierop de foie gras en strooi er vers gemalen peper over.
2. Bak de blokjes selder in de helft van de boter tot ze een mooie kleur hebben. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
3. Schil de peren en snijd ze in dobbelsteentjes. Bak ze in de rest van de boter en laat ze daarna ook afkoelen.
4. Schik de selder- en perenblokjes op de slabladeren.
5. Maak met de azijnolie, het snuifje suiker en wat zout een saus in dezelfde pan waarin u de selder en de peer gebakken hebt. Giet deze over de salade.
6. Schik hierop de foie gras en strooi er vers gemalen peper over.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eindejaarsvoorgerecht.
Ingrediƫnten
600 gr foie gras (4 grote plakken van 3/4 cm dik of 3 a 4 kleine plakjes per persoon), 2 peren, 8 eetlepel knolselderblokjes, enkele blaadjes rode krulsla en veldsla, 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels noten- of olijfolie, 50 gr boter, een snuifje suiker, peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen.
Leuke tips
Met een koel glaasje witte wijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118882
Homepage ID
2541
Smaak
N
Teller
2179
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht