Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in de bouillon. Bak intussen bacon, ui, gemberwortel, sambal en knoflook in de olie in de wok. Voeg de komkommer, tauge en garnalen toe zodra de ui glazig is en roerbak ze 2 minuten mee. Meng vervolgens de gekookte rijst erdoor en voeg nam pla en zout toe. Leg tenslotte de gebakken eieren erop en garneer met lente-ui en koriander.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittig recept. Apart door de warme komkommer
Ingrediƫnten
5 dl kippenbouillon, 200 g zilvervliesrijst, 2 eetl. arachide-olie, 50 g bacon in dunne reepjes, 1 gesnipperde kleine ui, 1 eetl. gehakte verse gemberwortel, 1 eetl. sambal oelek, 2 fijngehakte knoflooktenen, halve komkommer in blokjes, 100 g tauge, 150 g grote kreeftgarnalen, 1 eetl. nam pla (thaise vissaus), zout, 1 lente-uitje in ringetjes, 15 g verse gehakte koriander, 2 gebakken spiegeleieren
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of braadpan, pan om rijst te koken
Leuke tips
Kroepoek en bier erbij!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118881
Homepage ID
2701
Smaak
P
Teller
2261
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bouillon maken, bacon in reepjes snijden, ui snipperen, gember fijnhakken, komkommer in blokjes snijden, lente-ui in ringetjes snijden, koriander fijnhakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht