Zelfgemaakte Danoontje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/19/1998 - 18:26
Bereidingswijze
Roer de jam (ongeveer 3 a 4 eetl.) door de kwark. Je kunt zelf een smaak jam uitkiezen. Zoet de kwark met zoetstof en maak het heel erg zoet. Spatel daarna de slagroom door de kwark zodat er een luchtige massa ontstaat.
Verdeel de cakeblokjes over coupes of 1 grote schaal. Verdeel daar de 1/2 van de aardbeien overheen. Spatel daar de 1/2 van de kwark overheen en herhaal dit nogmaals met de aardbeien en de kwark.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gruwelijk dikmakend maar onweerstaanbaar toetje met vruchten en cake.
Ingrediƫnten
1 bakje magere kwark, 1/4 l. slagroom, jam, zoetstof (poeder), aardbeien, 1/2 cake, aarbeienlikeur.
Leuke tips
Garneren met een arbei en een takje munt. Meteen opeten anders wordt de cake nat. Je kunt het natuurlijk ook met andere vruchten en likeur klaarmaken zoals boerenjongens/annanasjam, pisang ambon/rozenbotteljam/banaan, enz. Laat je fantasie maar werken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118879
Homepage ID
2106
Smaak
Z
Teller
2117
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Slagroom stijf kloppen, kwark losroeren, aarbeien schoonmaken, cake in blikjes snijden en besprenkelen met aardbeienlikeur naar smaak.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandra