Bereidingswijze
De aardappels schillen, in water met zout gaar koken, afgieten en fijnstampen. Met wat melk smeu?g roeren en met zout en peper op smaak brengen. Ondertussen de rookspekblokjes zachtjes uitbakken, de uien en de paprika snipperen en meebakken. De veldsla uitzoeken. De worteltjes eraf snijden. Op het laatst de in blokjes gesneden rosbief bij het spekmengsel warmen en met de veldsla bij de aardappelen scheppen. In wat olie 4 kleine spiegeleieren bakken en deze op de stamppot leggen. Met gesnipperde peterselie bestrooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
? 1 kilo aardappels
? zout en peper
? 200 gram magere rookspekblokjes
? 3 uien
? 1 rode paprika
? 150 gram rosbief (vleeswaar in dik gesneden plakken)
? 1 zakje/250 gram veldsla
? olie
? 4 eieren
peterselie
? zout en peper
? 200 gram magere rookspekblokjes
? 3 uien
? 1 rode paprika
? 150 gram rosbief (vleeswaar in dik gesneden plakken)
? 1 zakje/250 gram veldsla
? olie
? 4 eieren
peterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118876
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
1744
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht