Snijbonenstamppot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/19/1998 - 17:21
Bereidingswijze
Week de witte bonen een nacht in 3/4 liter water en laat het de volgende dag in het weekwater een uur koken. De snijbonen na 45 minuten bij de witte bonen scheppen en samen gaar koken. De aardappels schillen en deze in een klein beetje water met wat zout in 25 minuten gaar koken. De rookworsten inprikken en na 5 minuten op de aardappels leggen. In een koekepan de spekjes (met deksel) op een laag vuur uitbakken. De worst(en) uit de pan nemen en even laten liggen. De aardappels afgieten, fijnstampen en met het spekvet en eventueel met nog wat melk smeu?g roeren. De witte bonen en snijbonen afgieten en door de aardappels scheppen. De uitjes halveren of in vieren snijden (afhankelijk van de grootte) en door de stamppot scheppen. De rookworst erbij serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere stamppot met snijbonen, rookworst en spekjes
Ingrediƫnten
? 250 gram gedroogde witte bonen
? 140 gram snijbonen uit de diepvries
? 1 kilo bloemige aardappels
? zout
? 1-2 grove slagersrookworst(en)
? 75 gram gerookte vette spekjes
? melk
? 200 gram Amsterdamse uitjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118875
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
2762
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkel