Erg Dikke Champignonsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/19/1998 - 17:12
Bereidingswijze
Laat in het pannetje de boter of margarine smelten en laat de ui en champignons gaar stoven in 5 minuten met de deksel op de pan.
Neem het mengsel daarna uit de pan en maal het fijn. Lepel het gemalen mengsel terug in de pan en roer de bloem , de kruiden en de bouillon erdoor. Laat dit dan koken totdat het een gladde soep wordt.
Voeg als laatste de melk en de room toe en laat de soep een kwartier zacht koken.
Roer vlak voor het opdienen de sherry er nog door.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker , maar kijk uit met de hoeveelheid sherry!!
Ingrediƫnten
350 gr. champignons , 2 eetl. boter of margarine , 2 eetl. gehakte ui , 2 eetl. bloem , snufje peper , beetje zout , 0.5 theel. Worchestershiresaus , 6 dl. sterke bouillon , 0.25 liter melk , 1 dl. koffieroom en een klein glas sherry.
Hulpmiddelen & keukengerei
Vochtige doek
Steelpannetje met deksel
Lepel
Garde
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
118873
Homepage ID
2647
Smaak
N
Teller
2480
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Geen voorbereiding nodig , behalve dat de champigons met een vochtige doek goed schoongemaakt moeten worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hooligansje