Gebakken Aubergines, Met Ham-Kerriesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/16/1998 - 10:27
Bereidingswijze
Bereidingswijze:

Was de aubergines en snijd ze in plakken met een dikte van ongeveer 2
cm. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de plakken aubergines in
een koekenpan met hete boter in ca. 10 minuten lichtbruin en
gaar. Houd de plakken warm. Bak in een koekenpan de ui met
de kerrie en de ham ca. 5 minuten in hete boter. Voeg 3 dl water
toe en strooi al roerend met een garde het sauspoeder erdoor tot
de saus is gebonden. Laat het geheel met het deksel erop 3
minuten zachtjes koken. Maak de sla aan met olie en azijn en
roer voorzichtig plakjes ei, de zilveruitjes en de augurken
erdoor. Serveer de plakken aubergines op een voorverwarmde
schaal en schenk de ham-kerriesaus erover en geef de sla erbij.
Dit gerecht is lekker te combineren met rijst.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker recept
Ingrediƫnten
Benodigdheden:

3 aubergines
zout, peper
1 ui, gesnipperd
1,5 theelepel kerrie
150 g ham, in blokjes
45 g Honig mix Groentesaus (= 7 ? 8 eetlepels)
sla, olie en azijn
4 gekookte eieren, in plakjes
zilveruitjes
augurken, in plakjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
messen, lepels,houten lepels
Leuke tips
Een lekker toeje en je hebt een heerlijk diner
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118831
Homepage ID
2473
Smaak
N
Teller
348
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui snipperen, eieren koken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mammagreta