Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 220?C en schuif het rooster in het
midden van de oven. Vet een ovenschaal in. Schenk 0,5 liter
koude melk in een kom er roer met een garde de mix voor
gratineersaus erdoor. Laat de gratineersaus minimaal 5 minuten
staan. Kook de aardappelschijfjes zonder zout gaar.
Verhit olie/boter in een pan bak het gehakt samen met de
spekblokjes rul. Voeg uien, knoflook, paprika en tomaatblokjes
toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken. Voeg naar
smaak peper, zout en basilicum toe. Leg de aardappelschijfjes op
de bodem van de ovenschaal en verdeel het groente-
vleesmengsel erover. Schenk de gratineersaus gelijkmatig over
het geheel en verdeel de geraspte kaas hierover. Plaats de
ovenschotel in de oven en bak het gerecht in ca. 25 minuten
goudbruin.
Verwarm de oven voor tot 220?C en schuif het rooster in het
midden van de oven. Vet een ovenschaal in. Schenk 0,5 liter
koude melk in een kom er roer met een garde de mix voor
gratineersaus erdoor. Laat de gratineersaus minimaal 5 minuten
staan. Kook de aardappelschijfjes zonder zout gaar.
Verhit olie/boter in een pan bak het gehakt samen met de
spekblokjes rul. Voeg uien, knoflook, paprika en tomaatblokjes
toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken. Voeg naar
smaak peper, zout en basilicum toe. Leg de aardappelschijfjes op
de bodem van de ovenschaal en verdeel het groente-
vleesmengsel erover. Schenk de gratineersaus gelijkmatig over
het geheel en verdeel de geraspte kaas hierover. Plaats de
ovenschotel in de oven en bak het gerecht in ca. 25 minuten
goudbruin.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
stevige schotel
Ingrediƫnten
Benodigdheden:
1 pak Honig mix ovenschotel Provencaal
0,5 l koude melk
4 eetlepels boter of olie
2 rode uien, gesnipperd
1 knoflookteen, geperst
1 groene paprika, in blokjes
150 g spekblokjes
200 g gehakt
240 g tomaatblokjes (1 blikje)
peper en zout
2 theelepels basilicumblaadjes
500 g voorgekookte aardappelschijfjes of kant en klare
4 eetlepels oude kaas, geraspt
1 pak Honig mix ovenschotel Provencaal
0,5 l koude melk
4 eetlepels boter of olie
2 rode uien, gesnipperd
1 knoflookteen, geperst
1 groene paprika, in blokjes
150 g spekblokjes
200 g gehakt
240 g tomaatblokjes (1 blikje)
peper en zout
2 theelepels basilicumblaadjes
500 g voorgekookte aardappelschijfjes of kant en klare
4 eetlepels oude kaas, geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
knoflookpers,houten lepels
Leuke tips
een hollandse salade van gemengde salade is er lekker bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118829
Homepage ID
2473
Smaak
Q
Teller
2019
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappelen eerst voorkoken
oven voorverwarmen op 220gradenC
oven voorverwarmen op 220gradenC
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht