Bereidingswijze
(stap1)de kalfsfricandeau in een pan leggen en de witte wijn erbij schenken .De bleekselderij,wortel en ui in grove stukken snijden en samen met het laurierblaadje en de kruidnagels aan de marinade toevoegen.met de deksel op de pan 24uur laten intrekken .
(stap2)zoveel water toevoegen dat het vlees onder staat.Met 1 theel.zout aan de kook brengen .op een laag vuurtje zonder deksel gaar laten worden laten afkoelen in het kooknat.
(stap3)De tonijn laten uitlekken ,de anjovisfilets afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.kleinsnijden.tonijn ansjovis,eierdooiers,twee eetl kappertjes. en het sap van 1/2 citroen en de wijazijn pureren met de keukenmachine en beetje bij beetje enkele eetl. vleesnat en de olijfolie
toevoegen.De smeuige saus op smaak brengen met peper en zout (niet te veel eerst proeven ivm zout ansjovis)
(stap4)Het kalfsvlees in zo dun mogenlijke plakjes snijden en op een schaal leggen.De tonijnsaus erover verdelen en afgedekt 3-4 uur koel wegzetten.
(stap2)zoveel water toevoegen dat het vlees onder staat.Met 1 theel.zout aan de kook brengen .op een laag vuurtje zonder deksel gaar laten worden laten afkoelen in het kooknat.
(stap3)De tonijn laten uitlekken ,de anjovisfilets afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.kleinsnijden.tonijn ansjovis,eierdooiers,twee eetl kappertjes. en het sap van 1/2 citroen en de wijazijn pureren met de keukenmachine en beetje bij beetje enkele eetl. vleesnat en de olijfolie
toevoegen.De smeuige saus op smaak brengen met peper en zout (niet te veel eerst proeven ivm zout ansjovis)
(stap4)Het kalfsvlees in zo dun mogenlijke plakjes snijden en op een schaal leggen.De tonijnsaus erover verdelen en afgedekt 3-4 uur koel wegzetten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans voorgerecht (piemonte)
Ingrediƫnten
600 gram kalfsfricandeau,1 stengel bleekselderij,1 wortel,2 citroenen,3/4ltr droge witte wijn 2 eetl.witte wijnazijn,1 blikje tonijn zonder olie 150gr
3 ansjovisfilets 2 eierdooiers 200ml olijfolie 3 eetl.karpetjes,1 ui 1laurierblaadje,2 kruidnagels zout en vers gemalen peper
3 ansjovisfilets 2 eierdooiers 200ml olijfolie 3 eetl.karpetjes,1 ui 1laurierblaadje,2 kruidnagels zout en vers gemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
Belangrijk goed gekoeld serveren met knapperig stokbrood en niet vergeten de witte wijn.
Nog een tip het sausje moet mooi glad en romig zijn en niet te dik eventueel verdunnen met vleesnat tot het de juiste consistentie heeft.
Nog een tip het sausje moet mooi glad en romig zijn en niet te dik eventueel verdunnen met vleesnat tot het de juiste consistentie heeft.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118803
Homepage ID
2538
Smaak
N
Teller
3098
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ongeveer 24 uur marineren + drie uur koelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht