Lamsvlees Met Brabantse Groenten En Kriekbier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/15/1998 - 14:01
Bereidingswijze
Verwarm de olie of boter en bak het in stukjes gesneden vlees hierin aan alle kanten bruin. Kruid het met peper en zout. Hak de ui en het knoflook fijn en laat dit even meekleuren. Strooi de bloem erover, roer goed en laat alles enkele seconden sudderen. Voeg dan de lamsfond en de kriek toe. Laat alles zachtjes koken. Maak de spruitjes, broccoli en boontjes schoon. Blancheer de spruitjes en verdeel de broccoli in roosjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen, de boontjes en de laurier bij het vlees en laat alles verder sudderen tot het gerecht bijna gaar is. Voeg dan de broccoli en de geblancheerde spruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer hier gebakken krielaardappeltjes bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
Ingredienten:? 800 g ontbeende lamsschouder ? 4 wortelen ? 150 g spruitjes ? 100 g broccoli ? 1 grote ui ? 1 teentje knoflook ? 100 g groene boontjes ? 0.5 dl lamsfond ? 1 eetlepel bloem ? 1 liter kriekenbier Boon ? 25 g boter of 0,5 dl olie ? peper, zout en laurier
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
-
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118786
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
419
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
theodoor