Bereidingswijze
Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem de helft apart en snij deze in kleine blokjes en meng deze met de pate. Snij de kipfilets in de lengte half open tot een envelop en besmeer de binnenzijde met marmelade. Leg hier in de lengte de bosui en vul ze met het patemengsel. Vouw de filets dicht en bind ze met prikkers of garen bijelkaar. Verhit wat olie en schroei de filets dicht. Voeg hierna wat boter toe en vervolgens de sjalotjes. Bestrooi ze halverwege met peper, zout, honing en tijm. Haal de filets als deze gaar is uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met een paar flinke scheuten bokbier en fond. Laat de saus inkoken en breng evt op smaak met de honing, tijm peper en zout. Laat op het laatste moment de rest van de paddenstoelen in de saus meewarmen en bind de saus met een klontje koude boter. Ontdoe evt. de gevulde filets van het garen en rangschik ze in plakjes op het bord. Doe hierover wat van de saus en een takje verse tijm.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker herfstrecept
Ingrediƫnten
2 kipfilets, 150 g roompate, 2 bosuitjes, 150 gram gemengde paddenstoelen, 2 sjalotjes (of 1 kleine ui) (fijngehakt), 1 flesje bokbier,
boter, olijfolie, peper, zout, honing, tijm, sinaasappelmarmelade, gevogeltefond of 1/2 blokje kippebouillon, houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij slager).
boter, olijfolie, peper, zout, honing, tijm, sinaasappelmarmelade, gevogeltefond of 1/2 blokje kippebouillon, houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij slager).
Leuke tips
Serveer het gerecht met spruitjes en aardappelpuree (extra lekker met wat kastanje erin).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118785
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
2761
Drank
Uit
Bookmarked
40
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht