tongfilets met witbier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/15/1998 - 12:11
Bereidingswijze
Vouw de tongfilets in drie met het vel naar binnen; hou ze samen met houten prikkers. Leg opzij.

Pers 2 groene citroenen uit. Doe het sap in een kookpot tezamen met het eigeel en het witbier. Zet de kookpot au bain-marie en roer
voortdurend met een garde tot u een smeu?ge, homogene massa bekomt. Voeg de boter in partjes toe onder voortdurend roeren en
breng daarna op smaak met peper en zout.

Terwijl u de saus bereidt, brengt u de court-bouillon zachtjes aan de kook tot deze begint te razen. Leg hierin de tongfilets gedurende 6
minuten en laat ze daarna even uitlekken.

Verwijder de prikkertjes en leg de tongfilets op warme borden, overgiet met saus en dien onmiddellijk op met deegwaren en spinazie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
600 a 800 g tongfilets
eigeel van 3 eieren
15 cl witbier
3 groene citroenen
75 g boter
2 l court-bouillon
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Als decoratie legt u op ieder bord een schijfje groene citroen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118783
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
344
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
theodoor