Groenteschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 17:56
Bereidingswijze
De olie in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud (onafgedekt) in
ca. 1 minuut op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor
scheppen en (onafgedekt) in ca. 3 minuten op 100% glazig laten worden.
De paprika's met de Spaanse peper, de chilipoeder, de bloem, de
bouillon en het zout naar smaak door het ui-knoflookmengsel roeren en
alles (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% door en door heet laten
worden. Tussendoor eenmaal roeren. Intussen de tomaten ca. 20 seconden
in heet water onderdompelen, onder koud stromend water afspoelen,
ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. Het vocht van de mais
schenken en de maiskorrels met de blokjes tomaat door het
paprikamengsel scheppen. Het gerecht (afgedekt) nog 3-4 minuten op
100% verwarmen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Schotel van gemengde groenten.
Dit is een SLANK recept.
Ingrediƫnten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 rode peper
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel bloem
2 deciliters kruidenbouillon
naar smaak zout toevoegen
300 gram tomaten
300 gram maiskorrels
Leuke tips
witte wijn of bronwater
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
118766
Homepage ID
2314
Smaak
P
Teller
1743
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De paprika's van zaad
en zaadlijsten ontdoen, wassen, droog deppen en in blokjes snijden.
Het steeltje van de Spaanse peper verwijderen, de peper wassen, droog
deppen en klein snijden (voor een minder scherpe smaak de zaadjes
eerst verwijderen).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam