Kaastaart met tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/20/2004 - 14:18
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en fruit de bosui met dragon circa 2 minuten zachtjes aan.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom.Roer de kaas erdoor.Schep het uienmengsel erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.Vet een lage taartvorm(doorsnede circa 28cm:)in .Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van circa 30Cm:en bekleed de taartvorm met het deeg.Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.Schep het kaasmengsel in de taartbodem,strijk de bovenkant glad en verdeel de tomatenblokjes erover.Maal er wat peper boven.Bak de taart in de oven in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar.Laat de taart afkoelen tot lauwwarm of koud.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaastaart is een lekkere snack voor savonds of na het eten als nagerecht.Je kan het van tevoren maken en kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ingrediƫnten
  • 5 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart of bladerdeeg
  • 5 bosuitjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 theelepels dragon
  • 4 tomaten
  • 5 eieren
  • 125 ml:slagroom
  • 200gr:geraspte oude kaas
  • zout
  • versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
oven en een taartvorm van circa 28cm:in doorsnede.
Leuke tips
nvt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1098878
Homepage ID
1215781
Smaak
H
Teller
1513
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes deeg ontdooien.Verwarm de oven voor op 200graden C.Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.Ontvel de tomaten,verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.Laat de tomatenblokjes in een zeef uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zwollenaartje
Gelegenheid