Bereidingswijze
bakmeel, suiker,speculaaskruiden en zout door elkaarroeren. Koude boter toevoegen en met een mes tot kleine stukjes snijden.Met een koele hand tot een soepele deegbal kneden.Afdekken met folie en in de koelkast minstens een half uur laten opstijven.
Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.
Springvorm van 24 cm invetten. Als het deeg gekoeld is dit met droge bebloemde de vingers in de springvorm drukken. Amandelspijs in plakjes snijden en bovenop het deeg leggen.Appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs drukken. Onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken.
In een pannetje de jam verwarmen en de taart ermee bestrijken. Als versiering het amandelschaafsel erover strooien.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
lekker met de sinterklaastijd in het vooruitzicht
Ingrediƫnten
200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram bruine basterdsuiker, 150 gram koude boter, 1 eetlepel speculaaskruiden, 4 stevige appels, 1 zakje amandelschaafsel, 1 pakje amandelspijs(300 gram), 4 eetlepels abrikozenjam of marmelade, snufje zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 24 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1098738
Homepage ID
829508
Smaak
A
Teller
24585
Drank
Uit
Bookmarked
415
Aantal reacties
28
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Appels schillen en in 8 partjes snijden. Bolle kant van de appel met een vork inkerven.
In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Over voorverwarmen op 175 graden.
In een droge koekepan amandelschaafsel goudbruin roosteren.
Over voorverwarmen op 175 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid