Bereidingswijze
Bak de speculaas ca 30 minuten in een warme oven. Laat het gebak afkoelen, stort het zodat de amandelen bovenop liggen en snijd het daarna in punten. Oven voorverwarmen. hetelucht 160 gr. anders 173 graden. 3e richel. Smullen maar. Groetjes Micky
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker
Ingrediƫnten
250 gr. bloe1 thhel. bakpoeder
150 gr. lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden, mespuntje zout
200 gr. harde boter.
400 gr. amandelspijs, 2 kleine eieren, 1 theelepel citroensap,
100 gram amandelen.
150 gr. lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden, mespuntje zout
200 gr. harde boter.
400 gr. amandelspijs, 2 kleine eieren, 1 theelepel citroensap,
100 gram amandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm
Leuke tips
Altijd lekker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1098694
Homepage ID
839444
Smaak
Z
Teller
737
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een mengkom, leg de boter erop en snijd deze met 2 messen in stukjes(erwtengrootte). Kneed van deze ingredienten snel een deeg en laat dit een uur in de koelkast rusten. Beboter intussen de vorm en bedek de bodem met de amandelen. Rol de helft van het deeg tussen plastic folie uit en bekleed de bodem van de springvorm met het uitgerolde deeg. Meng de losgeklopte eieren en citroensap door de spijs en verdeel de spijs over het deeg. Rol het overige deeg uit en dek de spijs af met het deeg.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid