Gevulde Speculaas met honing-pijnboompitopping

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/06/2004 - 14:00
Bereidingswijze
Snij de boter met 2 messem tot stukjes en kneed verder met koelehand samen met bloem,suiker,meelzout en koekkruiden tot een soepel deeg.Laat het deeg afgedekt met folie ong 30 min in de koelkast staan.Verwarm de oven voor op 175C.Hak de chocolade grof en roer deze samen met de spijs en 1 ei doorelkaar.Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3/4 cm dik en snij in tweeen.De ene lap moet iets grote zijn dan de ander.Leg de kleinste lap op een ingevette bakplaat en verdeel de spijs erover.Vouw de grootste lap eromheen en strijk het goed glad,zodat er geen naden of scheurtjes inzitten.Klop het tweede ei los met de melk en bestrijk hiermee het deeg.Bak het speculaas in 35-40 min gaar en laat afkoelen op een rooster.Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin.Verwarm de honing en roer hier de pitten doorheen.Laat 5 min afkoelen en bestrijk het speculaas ermee.Serveer in blokjes of ruitjes!!
Ingrediƫnten
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 75 gr bruine suiker
  • 1/2 theel zout
  • 1 volle el koekkruiden
  • 50 gr pure chocolade
  • 2 kleine eitjes
  • 200 gr amandelspijs
  • 1 el melk
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el honing
  • Leuke tips
    Heerlijk met Warme chocolademelk met slagroom
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1097467
    Homepage ID
    1075122
    Smaak
    Z
    Teller
    618
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    annie0710
    Gelegenheid