Bereidingswijze
Snij de boter met 2 messem tot stukjes en kneed verder met koelehand samen met bloem,suiker,meelzout en koekkruiden tot een soepel deeg.Laat het deeg afgedekt met folie ong 30 min in de koelkast staan.Verwarm de oven voor op 175C.Hak de chocolade grof en roer deze samen met de spijs en 1 ei doorelkaar.Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3/4 cm dik en snij in tweeen.De ene lap moet iets grote zijn dan de ander.Leg de kleinste lap op een ingevette bakplaat en verdeel de spijs erover.Vouw de grootste lap eromheen en strijk het goed glad,zodat er geen naden of scheurtjes inzitten.Klop het tweede ei los met de melk en bestrijk hiermee het deeg.Bak het speculaas in 35-40 min gaar en laat afkoelen op een rooster.Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin.Verwarm de honing en roer hier de pitten doorheen.Laat 5 min afkoelen en bestrijk het speculaas ermee.Serveer in blokjes of ruitjes!!
Ingrediƫnten
Leuke tips
Heerlijk met Warme chocolademelk met slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1097467
Homepage ID
1075122
Smaak
Z
Teller
618
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid