Gevulde speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/14/2004 - 12:55
Bereidingswijze
Neem een taart- of boterkoekvorm met een middellijn van 20 cm. Beboter de vorm. Kneed alle ingredienten voor het deeg (bloem, suiker, boter, zout) tot een soepele bal. Verdeel de bal in twee ongelijke delen. Druk het kleinste deel in de vorm uit. Kneed het amandelspijs goed door. Druk de vulling wat plat op een plank of op het aanrecht waar je wat bloem hebt op uitgestrooid. Vervolgens verdeel je het spijs over het deeg in de vorm. Dit kun je bijvoorbeeld met een brede spatel doen. Druk het spijs goed in de vorm totdat het overal ongeveer even dik is en het spijs ongeveer een halve centimeter binnen het deel valt. Verdeel de rest van het deeg over het spijs en druk de zijkanten goed op elkaar.
Maak het deeg van boven glad met een aan de onderkant natte lepel. Je kunt met de botte kant van een mes inkervingen in het deeg maken. De bovenkant daarna bestrijken met losgeklopt ei. Leg de amandelen erop en bestrijk het geheel opnieuw met ei.
Bak de Gevulde speculaas op een temperatuur van 150 tot 175 ?C. Plaats de speculaas in het midden of iets erboven van de oven. De baktijd is ongeveer 30 a 40 minuten.
Lekker met een kopje thee of koffie!

Ingrediƫnten
200 gr. bloem,100 gr. bruine basterdsuiker, 100 gr. boter. 10gr. speculaaskruiden, 200 gr. amandelspijs, 1/2 ei losgeklopt. 15 gepelde amandelen. (eventueel melk>
Hulpmiddelen & keukengerei
vorm
Leuke tips
Koffie en likeurtje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1095297
Homepage ID
839444
Smaak
Z
Teller
575
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stiny26
Gelegenheid