Bereidingswijze
- Bakmeel boven kom zeven en omscheppen met basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout.
- Boter met twee messen in bloemmengsel tot kleine korrels snijden.
- Het geheel met koele hand snel tot een soepel deeg kneden. Als het deeg wat doorg is, wat melk erdoor kneden.
- Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Oven voorverwarmen op 175?C.
- Deegbal op met bakpapier beklede plaat uitdrukken tot een lap van 1-2 cm dik.
- Druk de garneeramandelen in de lap.
- Speculaas in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en bruin laten worden.
- Speculaas uit de oven nemen, laten afkoelen en in grove stukken breken.
Vertel iets leuks over dit recept
Grote brokken speculaas geven dat echte sinterklaasgevoel! En heel makkelijk zelf te maken.
Ingrediƫnten
- 250g zelfrijzend bakmeel
- 150g donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koek-en speculaaskruiden (Silvo)
- 100g ijskoude roomboter
- evt. 2-3 eetlepels melk
- garneeramandelen (Baukje)
Hulpmiddelen & keukengerei
Plasticfolie en bakpapier.
Leuke tips
Breng in een pan een laag water aan de kook, zet het vuur laag en hang een hittebestendige kom of kleinere pan in de pan. Laat 200g verbrokkelde witte chocolade met 2-3 eetlepels slagroom hierin al roerend smelten. Dip de speculaasbrokken een voor een in de chocola en leg ze op een vel bakpapier, zodat de chocola weer stolt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1092994
Homepage ID
862914
Smaak
Z
Teller
638
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid