Zak (van bladerdeeg) met speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/16/2004 - 20:59
Bereidingswijze
Maak het speculaasdeeg en voeg 2 eetl.water toe.
Rol er 32 tot 40 balletjes van (voor elk zakje 1).
Leg ze op een met bloem bestoven ondergrond en maak ze plat.
Meng de amandelspijs met het ei en maak hier evenveel balletjes van.
Leg op elk deegrondje een spijsballetje.
Vouw het deeg helemaal om het spijs heen en rol hier een balletje van.
Laat de ballen afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225 gradenC

Leg de ballen midden op een plak bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg als een zak dicht en bind er een stuk raffia omheen.
Plak de zijkanten vast met wat water.
Bak de zakken 20 to 25 minuten in de oven.
Aantal personen
32.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een leuke sinterklaas-traktatie.
Gekregen van een vriendin.
Ik heb het nog niet zelf geprobeerd, dus reacties zijn welkom.
Ingrediƫnten
300 gram bloem, 100 gram lichte basterdsuiker, een beetje zout, 4 theelepels speculaaskruiden, 150 gram boter, of in plaats van dit alles een pak speculaasmix.
300gram amandelspijs, 1 ei, 32 plakjes bladerdeeg
Hulpmiddelen & keukengerei
raffia of iets dergelijks om de zakjes dicht te maken. (Moet wel in de oven kunnen!!)
Leuke tips
Maak de zakken een dag van tevoren en zet ze eventueel voor de tijd nog even in de oven.
In plaats van deze vulling kun je ook iets anders gebruiken, bv appel, een worstje,kaas en/of ham.
Je kunt ook alleen speculaas of alleen spijs nemen, gebruik dan wel wat meer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1077748
Homepage ID
1224667
Smaak
H
Teller
1719
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 160 gradenC (voor de ballen)
Laat de bladerdeeg ontdooien.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jorinarohaan
Gelegenheid