Speculaasjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/29/2004 - 17:58
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten met 7 eetlepels lauwwarm water in een kom en kneed tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en laat het afgedekt 1 nacht in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 180?C). Vet de bakplaat in. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3mm. Snij of steek vormpjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de speculaasjes midden in de oven in ca. 14 minuten gaar.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300g zelfrijzend bakmeel, 200g lichtbruine basterdsuiker, snufje zout, 85g boter + voor invetten, 1 ei, 1/2 losgeklopt ei gebruiken, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden.
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1075715
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
537
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid