Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180?C(hetelucht 160?C). Vet een bakblik in. Verwarm de honing op een laag vuur en roer de stroop erdoor. Laat dit afkoelen. Stamp de anijsblokjes fijn. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom en meng de overige ingredienten erdoor. Kneed het bloemmengsel met de honing en ca. 50ml lauwwarm water tot een stevige deeg. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 2cm dik. Sij of steek poppetjes uit het deeg, leg ze op de bakplaat en bak ze midden in de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
boter voor invetten, 100g honing, 1 eetlepel stroop, 2 anijsblokjes(De Ruiter), 250g bloem + voor bestrooien, 1 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels koek- en speculaaskruiden(Silvo).
Leuke tips
versier de popetjes bijvoorbeeld met manna, snoeppapier, witte of groen hagelslag, roze of blauwe muisje, etc.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1075685
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
616
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid